Arsip Tag: Sunda

Dongeng Sunda: Si Kabayan Ngala Tutut

Cék Ninina, “Kabayan ulah héés beurang teuing, euweuh pisan gawé sia mah, ngala-ngala tutut atuh da ari nyatu mah kudu jeung lauk.” Cék Si Kabayan, “Ka mana ngalana?” Cék ninina, “Ka ditu ka sawah ranca, nu loba mah sok di … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Bandung, Canda, Pribadi, Sunda, Tokoh | Tag , , , , , , | Meninggalkan komentar

Wa Kepoh Jeung Si Rawing: Aktor Jeung Carita “Box Office” Rakyat Sunda

Kanggo Urang Sunda Di Jawa Kulon hususna, saha anu henteu terang Ahli Dongeng Sunda “Wa Kepoh”. Simkuring sorangan wanci eta lamun henteu lepat osok ngadangukeun dongengna, hilap-hilap emut soalna  tos lami. Bari dibarung angin ngahiliwir sarta sora ti “Wa Kepoh”, … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Anak, Ayah, Bandung, Canda, Film, Keluarga, Pribadi, Sunda, Tokoh | Tag , , , , , , | 6 Komentar

Biografi KH Zainal Mustafa Dina Basa Sunda (Bagean-2)

Dina saban dakwahna KH Zainal Mustafa sok nekenkeun pentingna bajoang ngalawan pangjajah kafir Jepang anu langkung telenges ti Belanda kalawan ngadengungkeun perang jihad. K.H. Zaenal Mustafa oge ngagiatkeun santrina kanggo ngalakukeun latihan fisik kalawan ngalakukeun latihan beladiri penca silat. Saban … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Filosofi, Inspirasi, Islam, Leadership, Pahlawan, Pribadi, Sejarah, Sunda, Tokoh | Tag , , , , , , , , | Meninggalkan komentar

Biografi KH Zainal Mustafa Dina Basa Sunda (Bagean-1)

KH Zainal Mustafa  saurang ajengan ti Tasikmalaya, Jawa Kulon anu gugur sabot ngalakukeun pemberontakan dina mangsa pendudukan Jepang. Pamarentah RI ngangkat anjeunna minangka pahlawan nasional dina 6 Nopember 1972 ngaliwatan Serat Kaputusan Presiden Republik Indonesia No. 064/TK/Tahun 1972. KH Zainal … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Filosofi, Inspirasi, Islam, Leadership, Pahlawan, Pribadi, Sejarah, Sunda, Tokoh | Tag , , , , , , , , | 3 Komentar

Dongeng Sunda: Si Kabayan Moro Uncal

Isuk kénéh Si Kabayan jeung mitohana geus harudang, lantaran poé éta rayahat rék moro uncal. Urang kampung geus saraged, maké calana sontog, samping dibeubeurkeun kana cangkéng, bedog panjang nyolégréng. Sawaréh marawa tumbak. Anjing ragég geus hayangeun geura ngudag boroan ka … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Anak, Ayah, Bandung, Canda, Inspirasi, Keluarga, Pribadi, Sunda, Tokoh | Tag , , , , | 26 Komentar

Ramadhan Bade Wekasan

Ramadhan tos aya dituntung jalan Urang ulah ngan saukur kedal harepan Bakal meunang sarebu bulan Padahal bekel ibadah ngan saukur tatambalan Ramadhan Bade Wekasan Ulah ngan kueh anu diwadahan Oge kudu pinuh ku rahmat jeung ampunan Akhirna dibebaskeun tina naraka … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Anak, Ayah, Ibadah, Ibu, Islam, Kebijakan, Keluarga, Puisi, Sunda | Tag , , , , , , | Meninggalkan komentar

Kabayan: Sang Jenius Dari Parahyangan

Sering kali tokoh Kabayan digambarkan sebagai “outlaw”, anti kemapanan, agak porno namun jenius. Menurut Drs. Memen Durachman, M.Hum., cerita Si Kabayan tidak dapat disangkal lagi dikenal sebagai salah satu cerita jenaka (cerita humor) di dunia yang ‘abadi’. Sejajar dengan itu … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Anak, Bandung, Buku, Filosofi, Kebijakan, Keluarga, Pendidikan, Sunda, Tokoh | Tag , , , , , , , , | 1 Komentar